Хърватският футболист на Реал Мадрид Лука Модрич заяви, че се чувства много добре на терена, отхвърляйки съмненията, че възрастта му може да се отрази на представянето му през настоящия сезон.

„Не виждам нищо по-различно през тази година. Винаги съм казвал, че възрастта няма значение. Важното е какво правиш на терена. Не трябва да се гледа възрастта. Аз лично се чувствам много добре“, коментира пред испанския вестник „Спорт“ Модрич, който след месец ще навърши 37 години.

„Треньорът знае, че аз обичам играта и винаги давам максимума от себе си във всяко отношение“, добави хърватинът преди двубоя на Реал Мадрид срещу Айнтрахт Франкфурт довечера за Суперкупата на Европа. Мачът ще се проведе във финландския град Хелзинки.

Реал ще играе общо в шест турнира този сезон, а Модрич е сред играчите, за които предстои и Световно първенство с националния отбор на Хърватия. Мондиал 2022 ще се състои през зимата в Катар.

„Световното първенство не променя нищо. Трябва да съм готов, да тренирам добре и да бъда на разположение на треньора“, каза още цитираният от БТА Лука Модрич.