Марко Асенсио говори за бъдещето си в изявление за El Partidazo de la COPE и, попитан дали би преминал в Барселона, клуб, който следи неговата ситуация в Реал, заяви, че от януари може да подпише с всеки клуб и е нормално да излизат много слухове. 

Асенсио призна, че след публикацията на "Мундо Депортиво" във вторник сутринта е получил съобщения от приятели, но искаше да изясни, че въпросът с Барса все още остава без отговор. Запитан дали Барса се е свързала с него, Асенсио посочи, че е фокусиран върху настоящето. И завърши: "Ще видим какво ще се случи, в света на футбола никога не се знае. Не знам какво ще се случи."

Крилото призна, че август е бил труден, защото имаше опции да напусне Мадрид, но доверието, което Анчелоти му е гласувал в разговор между двамата, било ключово, за да не напуска. Относно освиркванията на „Бернабеу“ и гнева, който го накара да не играе срещу Майорка, цитираният от "Труд" Асенсио призна: „Можете да разберете кога съм щастлив или ядосан и това беше специален мач за мен."

Той обаче не изключи и подновяване на договора си с Реал. „Мислех да обърна това, те да видят моя ангажимент за моите седем години в Мадрид, много уважавам феновете, които са свободни да дадат мнението си“, подчерта той.

Барселона е много наясно със ситуацията на Марко Асенсио и вероятното му напускане на Реал Мадрид в края на договора в края на текущия сезон, в който случай те ще обмислят възможността да го привлекат.