Карло Анчелоти заяви, че не обвинява съдията за поражението на шампиона Реал Мадрид от Виляреал с 1:2 в среща от испанското футболно първенство в събота.

Според него, дузпите на нито един от отборите не е трябвало да бъдат отсъдени.

Йереми Пино даде преднина на Виляреал малко след почивката, преди реферът Сезар Сото Градо да се превърне в основна фигура на терена. С точно изпълнение на дузпа от Карим Бензема в 60-ата минута Реал Мадрид изравни, след като Хуан Фойт игра с ръка в наказателното поле. Най-тежкото наказание във футбола беше отсъдено след консултацията на главния съдия Сесар Сото Градо с видео асистент арбитрите.

Само три минути по-късно домакините си върнаха преднината чрез Морено, който беше точен при ново изпълнение на 11-метров наказателен удар, отсъден за игра с ръка в наказателното поле на Дейвид Алаба.

Анчелоти беше попитан след мача дали Реал е загубил заради спорно съдийско решение при втората дузпа.

"Трябва да свикнем с това. Когато има ръка в наказателното поле, това е дузпа. Ако зависеше от мен, нито едната, нито другата е дузпа. Но трябва да свикнем, защото това е правилото", каза Анчелоти пред Movistar+.

о време на пресконференцията си той добави: "Футболът се промени в този смисъл. Има ясно правило за всеки, ако се докосне топката с ръка и тя не е близо до тялото, това е дузпа. Дали се подхлъзваш или не, не е важно. Трябва да свикнем с това. Двете дузпи са правилни. Феновете не харесват това, но съдиите трябва да спазват това правило".

Анчелоти похвали Виляреал за добрата игра.

"Те играха по-добре от нас, а когато го направиш, заслужаваш да спечелиш. Мачът беше равностоен, Виляреал игра по-добре от нас. Ключовото е, че не се защитавахме добре в нашата половина. Не бяхме достатъчно компактни, оставяхме топки между линиите и те се възползваха от това", допълни треньорът на Реал.

Снимка: БГНЕС