Най-титулуваният клуб в света Реал Мадрид, настоящият европейски и испански шампион, вече има заместник на Карло Анчелоти на треньорския пост, ако италианецът реши да напусне "Сантяго Бернабеу". Един от фаворитите за негов заместник ще е Чаби Алонсо. 

В момента Алонсо е треньор на германския Байер Леверкузен, а мадридските медии съобщават, че Флорентино Перес и ръководството на клуба вече са решили той да бъде наследник на Анчелоти, независимо кога ще стане това.

„Алонсо със сигурност ще бъде треньор на Реал Мадрид, защото показва отговорност в работата си. Той познава Реал Мадрид много добре, цялата структура, философия и изисквания на клуба“, посочват испанските медии, цитирани от "Труд".

Чаби Алонсо беше част от Реал Мадрид като футболист от 2009 до 2014 г. и спечели пет трофея с "кралете". Той е и бивш испански национал, а като такъв спечели две поредни европейски титли през 2008 и 2012 г., както и световната корона през 2010 г. От октомври той е треньор на Байер Леверкузен, а преди това бе треньор на Б-отбора на Реал Сосиедад.