Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти изрази мнение, че футболният календар е твърде изискващ за играчите. „Лос Бланкос“ играят в Световното клубно първенство по-късно през февруари и остават в борбата в Шампионска лига, Купата на Краля и за титлата в Ла Лига. Кралският клуб загуби финала за Суперкупата на Испания от Барселона през януари, като надпреварата се проведе в Саудитска Арабия.

„Няма да пренебрегнем футболен турнир, защото този клуб не прави това. Но даването на почивка на футболистите сега е важно, защото календарът е невероятен. Ла Лига иска да прави своето нещо, федерацията (Испанската ФА) има свои приоритети, ФИФА също, както и УЕФА“, каза той на днешната си пресконференция.

Наставникът каза, че футболистите му нямат време за почивка и алармира, че трябва да бъде направено нещо относно прекомерното количество футбол, което играят елитните отбори.

„Темата е много сериозна. Развълнувани сме да играем и на играчите им харесва, но всичко си има граници и смятам, че сега, с този календар, преминаваме тази граница. Всички заедно трябва да направим нещо, за да променим ситуацията“, призова италианският специалист.