Старши треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти защити Винисиус Жуниор, след като бразилският нападател беше фаулиран най-много от всички играчи при поражението от Майорка.

"Белите" пропуснаха шанса да намалят изоставането си спрямо лидера в Ла Лига Барселона, след като с автогол на Начо Фернандес загубиха с 0:1, а Марко Асенсио пропусна дузпа.

Винисиус, който се оплака, че е бил набелязан още при победата на Реал с 4:1 в първия мач през септември, беше фаулиран 10 пъти - най-много от всеки играч на "белите" в мач от испанската първенство след Иско срещу Бетис през август 2013 година.

След като нарече Винисиус "неуважителен" по-рано през сезона, капитанът на Майорка Антонио Райло сега заяви, че "никога" няма да даде 22-годишния футболист като модел за подражание за своя син.

Анчелоти обаче защити своя нападател.

"Всичко, което се случва, не е по вина на Винисиус. Всичко, което той иска, е да играе футбол, а сега има атмосфера, която го провокира, съперници, които го фаулират. Фокусът трябва да се промени. Трябва да погледнем какво се случи с него в днешния мач", каза Анчелоти пред "Movistar".

"Днес реферът забрави за повторните фауловете. Жълт картон е, когато нарушението се повтаря, повтаря се, повтаря се и се повтаря. През първото полувреме ние имаме два картона, а Майорка - нула. Това е поражение, което много боли в този смисъл, но това беше мачът, който очаквахме. Подготвихме се за тежък, труден мач, с много фаулове и накъсвания на играта. Дребните детайли предопределиха изхода на двубоя. Бяхме доста нервни от ранно допуснатия гол и пропуснатата дузпа", добави той.

Андрий Лунин, който беше на вратата на контузения Тибо Куртоа, добави: "Не заслужавахме да загубим този мач. Ядосан съм, че допуснах гол. Отборът на Реал винаги се връща и ние ще се борим докрай. Няма да мислим повече за това поражение, сега предстои Световното клубно първенство и срещата срещу Ал Ахли във вторник".

Снимка: БГНЕС