Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти може скоро да напусне поста си, пише "Релево". Според изданието ръководството на мадридския клуб е недоволно от работата на Анчелоти през този сезон. Съобщава се също, че италианецът може да бъде уволнен при неуспешно представяне на отбора на световното клубно първенство.

В мач от полуфиналите на Световното клубно първенство Реал Мадрид ще играе срещу Ал-Ахл утре, 8 февруари. През миналия сезон под ръководството на италиански специалист "белите" спечелиха Шампионската лига и първенството на Испания.

Отборът на Мадрид е на 2-ро място в класирането на испанското първенство с 45 точки от 20 мача. Реал Мадрид е на 8 точки зад лидера в Ла Лига Барселона. Самият Анчелоти не се притеснява за поста си и е изцяло концентриран върху предстоящия мач срещу Ал-Ахли.

"Има твърде много напрежение около отбора. Очакванията са големи. Поражението в Майорка е неприятно, но аз не се притеснявам, защото виждам, че отборът върви във възходяща линия в игрово отношение. Ние сме в добро физическо състояние, но има контузии, защото календарът е ужасен. Имаме доверие в отбора, че ще се справим добре този сезон", каза Анчелоти на пресконференция.