Крилото на Атлетик Билбао Нико Уилямс все още не е направил решителна стъпка по отношение на бъдещето си, след като вече навлезе в последната година от договора си.

По-рано през лятото се очакваше той да подпише нов двугодишен договор с Атлетик и да увеличи освобождаващата си клауза от 50 милиона евро, като настоящият му договор изтича през 2024 г. Въпреки това повече от три месеца до януари, не след дълго той може официално да започне преговори с всяка страна.

Смята се, че Барселона е в контакт с агента на Уилямс относно потенциална сделка, а El Chiringuito съобщава, че са работили по трансфер от месеци. И все пак Нико продължава да твърди, че би предпочел да премине в Реал Мадрид, ако има избор между двата колоса.

На фона липсата на широчина в атака, Реал Мадрид изглежда е проявил интерес към Уилямс, който може да бъде на разположение на изгодна цена през януари или следващото лято, ако не подпише нов договор.

Наскоро Ернесто Валверде заяви, че не е загрижен от слуховете относно Уилямс и със сигурност, ако агентът му се опитва да вдигне цената, Барселона и Реал Мадрид са впечатляваща конкуренция. Уилямс беше свързван с Астън Вила и Ливърпул през последните месеци.