Треньорът на Наполи - Руди Гарсия, смята, че италианците не са заслужавали да загубят при домакинството си на Реал Мадрид в мача от втория кръг в група "С" на Шампионската лига по футбол.

Испанският гранд стигна до успеха с 3:2, възползвайки се от грешки на защитата на съперника, а победното попадение за гостите дойде в 78-ата минута, когато след изстрел от дистанция на Федерико Валверде топката се отби от напречната греда, след това се удари в гърба на вратаря Алекс Мерет и спря в мрежата.

"Не мисля, че резултатът е справедлив. Може би равенството щеше да бъде по-честно, но във футбола това се получава понякога. Бяхме равностойни на един страхотен отбор, но проблемът дойде от лесно допуснатите голове през първото полувреме", коментира Гарсия.

Наполи поведе с попадение с глава на Лео Йостигор в 19-ата минута, но за четвърт час Реал стигна обрат с два бързи гола на Винисиус и Джуд Белингам, при които бранителите на италианците допуснаха да бъдат преодолени твърде лесно. 

"След изравнителния им гол се отворихме твърде много. Когато си в подобна трудна ситуация, трябва да бъдеш много солиден. Не може да тръгнеш да пресираш високо и да оставиш толкова свободни пространства, които са добре дошли за играчи като Винисиус и Белингам. Надявам се тези грешки да ни поучат и да можем да разчитаме по-добре такива важни моменти в мачовете", каза Гарсия.

Изравнителното попадение дойде след пресечен грешен пас на капитана Джовани Ди Лоренцо пред наказателното поле, който позволи на Белингам да изведе Винисиус в добра позиция в пеналта и бразилецът направи 1:1 в 27-ата минута. 

Седем минути по-късно Белингам със самостоятелна акция и колебливи действия на отбраната на съперника вкара за 2:1 за испанците. 
        
"Вторият гол на Реал дойде в момент, в който защитниците ни не получиха подкрепа от средната линия. Халфовете и крилата трябваше да затворят пространството в централната зона и да ги изтласкаме към крилата. Но се получи така, че Белингам остана сам между нашите линии", каза Гарсия.

Френският спец е доволен от отговора на Наполи след почивката, който доведе до изравнителния гол за 2:2 на Пьотр Желински от дузпа в 54-ата минута.

"Хареса ми представянето през второто полувреме. Бяхме агресивни, подавахме си по-точно и се движехме по-добре. След изравнителния гол можеше и да спечелим. Не искам да говоря за съдията, но преди третия им гол имаше фаул на Рюдигер срещу Оливейра. Затова съм разочарован от резултата, но съм доволен от играта ни", каза още Гарсия.