Реал Мадрид победи с 4:0 Осасуна в мач от 9-ия кръг на Ла Лига. Джуд Белингам на два пъти, Винисиус и Хоселу донесоха успеха на „белите“. 

Така „кралете“ си осигуриха първото място и по време на паузата за срещи на национални отбори. Мадридчани са с 24 точки след 9 мача, докато Барселона има 20, но с мач по-малко.

В 9-ата минута на срещата Дан Карвахал намери Джуд Белингам в наказателното поле, което позволи на англичанина да открие резултата с прецизен удар.

В края на полувремето Орос пробва да изненада Кепа с изстрел от дистанция. Шутът му бе опасен и мина близо до целта. В добавеното време на първата част пък Карвахал загуби топката и това доведе до пас към Анте Будимир, който бе сам на бялата точка, но стреля изключително разочароващо и не намери целта.

В 54-ата минута Белингам бе изведен в наказателното поле и с удар по земята прати топката между краката на Ерера за 2:0. Малко по-късно Винисиус овладя на гърди дълъг пас от Чуамени. Бразилецът си нагласи топката на десния крак и стреля от границата на пеналтерията, но неточно.

Шест минути по-късно Винисиус бе изведен сам срещу вратаря на Осасуна. Нападателят запази хладнокръвие и успя да преодолее Ерера за 3:0.

Хоселу също записа името си сред голмайсторите. Той получи добър пас в наказателното от Винисиус в 70-ата минута и изпрати топката във вратата на Осасуна за четвърти път.

В 78-ата минута Дани Карвахал опита да изненада Ерера с майсторско изпълнение извън пеналтерията. Шутът му с фалц обаче мина над напречната греда.

Три минути след това Брахим Диас падна в наказателното на Осасуна и поиска дузпа, но контактът не бе достатъчен и ВАР не се намеси. В 84-ата минута "лос бланкос" все пак получи наказателен удар за игра с ръка след удар на Тони Кроос. Хоселу стреля от бялата точка, но право в средата на вратата и Ерера спаси.