Реал Мадрид постигна протоколна победа с 2:0 над Гранада пред малко повече от 70 хиляди зрители на “Сантяго Бернабеу”. “Кралете” не срещната особено отпор от противника, който не отправи нито един удар към вратата на Андрий Лунин - точен или неточен. Реал пък стигна до трите точки след голове на Браим Диас (26) и Родриго (57). Бразилецът затвърди прекрасната си форма, след като в последните си 5 мача за столичани има 7 гола и 4 асистенции. 

Така Реал се изравни по точки на върха в класирането с Жирона, който по-рано днес победи с 2:1 Валенсия. Двата тима имат по 38 точки. С по 31 са Атлетико Мадрид (два мача по-малко) и Барселона, който утре е домакин именно на “дюшекчиите”. Гранада е на предпоследното 19-то място с едва 7 точки от 15 мача.

Двубоят започна с ранен шанс на гостите, след като Мюрто Узини влезе на скорост в наказателното поле и центрира остро пред вратата, не негов съотборник не успя да засече топката.

Реал отговори в 14-та минута, когато Карвахал проби хубаво по дясното крило и пусна успореден на голлинията пас, но Родриго не успя да отклони топката. Така се стигна до 26-та минута, когато Браим Диас направи двойно подаване с Тони Кроос, изскочи на стрелкова позиция и с премерен удар направи 1:0.

Реал контролираше събитията и даваше малко време на противника да играе с топката. Чак в края на първата част хората на Карло Анчелоти имаха нова възможност, когато Диас изведе на стрелкова позиция Белингам, чийто удар мина покрай целта. В заключителните секунди на полувремето Реал поиска и дузпа за нарушение на Микел срещу Белингам, но реферът бе категоричен, че такова няма.

След почивката Реал продължи да контролира играта и още 4 минути след подновяването на играта Браим Диас опита с фалцов удар на удвои. Топката обаче мина покрай стреничната греда.

В 57-та минута испанецът беше в основата и на втория гол. Браим намери в наказателното поле Белингам, който от чиста позиция не успя да преодолее вратаря на гостите Ферейна.  Избитата топка обаче попадна у Родриго, който с лекота я вкара в мрежата за 2:0.

Реал Мадрид - Гранада 2:0

1:0 Браим Диас 26’

2:0 Родриго 57’

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал (46 - Васкес), Рюдигер, Алаба, Менди, Кроос, Валверде, Белингам, Диас (88 - Пас), Родриго (85 - Гарсия), Хоселу (70 - Себайос)

Гранада: Фернандес (11 - Ферейра), Нева, Торент, Микел, Манафа (64 - Петрович), Санчес, Сарагоса, Руис, Габау, Узуни (64 - Вайсман), Бойе