Италианската футболна легенда Андреа Пирло разкри, че е имал споразумение с Реал Мадрид през 2006-а, а няколко години по-късно Пеп Гуардиола е искал да го привлече в Барселона.

Бившият полузащитник на Милан и Ювентус потвърди в интервю за радио Serie A, че подписал петгодишен контракт с испанския гранд през 2006-а, седмици след като триумфира с националния тим на Италия на Световното първенство в Германия.

"Световното първенство точно беше приключила и бушуваше скандалът Калчополи. Имаше шанс Милан да играе в Серия Б, а Фабио Капело бе преминал в Реал Мадрид. Говорих с него и директорите на клуба и имахме споразумение", коментира Пирло.

"Когато пристигнах за предсезонната подготовка на Милан, ми казаха, че ще играем в Серия А с една отнета точка. Не бях сигурен, защото бях решил да отида в Реал Мадрид, но при връщането си в Милано се срещнах с Адриано Галиани и агента ми и решихме да продължим заедно. Галиани сложи договорът на масата и каза да напишем цифрите, а след няколко дни подписахме", продължи 44-годишният бивш футболист.

През 2010 година Андреа Пирло говорил с треньора на Барселона Пеп Гуардиола, който му казал, че би искал да го има в състава си. "Той ме познаваше от времето си в Бреша. Бях много горд да разговарям с него в офиса му, въпреки че в крайна сметка нищо не се случи", обясни Пирло.

"Би било хубаво преживяване, но аз бях в Милан с много други шампиони и бях щастлив", добави той.

Андреа Пирло напусна Милан в края на договора си през 2011 година, присъединявайки се към Ювентус впоследствие. Той прекара четири години в Торино, реализирайки 19 гола в 164 мача за отбора.