Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа разкри в съобщението си, че няма да играе на Европейското първенство следващото лято заради голям скандал.

В квалификационния мач срещу Австрия, в който Кевин де Бройне не игра, Доменико Тедеско връчи капитанската лента на Ромелу Лукаку. Тогава лекуващият контузия в момента Куртоа предизвика бунт и напусна лагера на националния отбор. Вратарят е получил заплахи от селекционера.

„Не трябваше да ходя, това създаде смут в съблекалнята и нарани феновете. Но ми беше трудно и си тръгнах. Късно вечерта говорих с техническия директор на националния отбор и треньора. Исках да намерим общ език, но не се получи. В един момент селекционерът ми каза: "Ако си тръгнеш сега, аз ще изляза пред журналистите и ще кажа всичко, което говорихме, а това няма да е добре за теб. Никога преди не съм имал подобно преживяване – треньор, който заплашва чрез медиите“, разкри цитираният от "Труд" Куртоа.

На Европейското първенство, на което няма да играе, националният отбор на Белгия е в група с Румъния, Словакия и селекция, която ще дойде от баражите.