Реал Мадрид се спаси от голям резил и победи с 3:2 последния в класирането Алмерия в мач от 21-ия кръг на Ла Лига. "Кралете" губеха с 0:2 до 56-ата минута, но успяха да стигнат до пълен обрат с гол на Даниел Карвахал в 9-ата минута на добавеното време. Така “белите” излязоха на върха с 2 точки пред Жирона, който играе по-късно тази вечер и ще има двубой в повече.

Още в първата минута Алмерия шокира големия фаворит, след като Ларджи Рамазани достигна до подаването на Лукас Робертове в наказателното поле и изстреля перфектен удар в левия ъгъл - 1:0 за гостите.

В 24-ата минута Алмерия можеше и да удвои резултата, като Серхио Арибас се озова в чудена позиция, овладявайки пас и стреля във вратата, но не затрудни Кепа, пращайки топката встрани от гредата.

В 43-ата минута гостите шокираха за втори път именития си съперник. Едгар Гонсалес стигна до отбита топка. Без да обръща внимание на това, че беше далеч извън пеналта, той изстреля топката към вратата, а тя влетя в горния десен ъгъл - 2:0 за Алмерия.

Реал Мадрид извърши цели три промени на почивката, а в 55-а минута главният съдия спря играта, за да прегледа ситуация на ВАР. В крайна сметка Франсиско Маесо отсъди дузпа за Реал. Джуд Белингам бе точен и намали - 1:2.

Малко след това Серхио Арибас си освободи пространство след добро подаване в наказателното поле и намери долния ляв ъгъл на вратата със страхотно завършващо отиграване. Попадението обаче бе разгледано с ВАР и в крайна сметка бе отменено.

В 68-ата минута Винисиус Жуниор достигна до перфектен пас и не се поколеба със самочувствие да завърши в десния ъгъл на вратата. Голът бе разгледан за евентуална игра с ръка, но в крайна сметка бе зачетен - 2:2.

Десетина минути след това Белингам направи пълния обрат за гранда от Мадрид, но попадението бе отменено заради засада на Франсиско Гарсия в хода на атаката. В 81-ата минута Винисиус Жуниор имаше страхотна възможност, като отклони отбита топка, но вратарят Луиш Машимиано реагира отлично и отрази.

В 9-ата минута на добавеното време Белингам отправи удар, който отиде към Дани Карвахал, а защитникът стигна до топката в наказателното поле и с бърза добавка прониза долния десен ъгъл за 3:2.