Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти не пожела да подпише със защитник през януари въпреки многото контузени в отбранителната линия на тима. Снощи "белите" завършиха 1:1 с Атлетико Мадрид в дербито на 23-тия кръг на испанското футболно първенство.

"Дюшекчиите" успяха да вземат точка от мача с гол на юношата на Реал Маркос Йоренте в третата от четирите добавени минути на второто полувреме и по този начин попречиха на "белия балет" да се откъсне на върха в класирането с четири точки преднина пред втория Жирона. Анчелоти обаче не се оплака от недостатъците на отбора в защита.

"Това беше ситуация, в която съперниците имаха повече височина. Те ни победиха във въздуха. Ако си по-висок, е по-лесно да спечелиш въздушния дуел", коментира мениджърът.

Десният бек Дани Карвахал игра като един от централните защитници заедно с Начо Фернандес, който не е обичаен титуляр. Това беше 13-и гол, допуснат от "белите" в последните осем мача във всички турнири, като отборът има само един двубой без да получи попадение за този период. Само срещу Атлетико Мадрид Реал е допуснал осем гола в три срещи.

Тимът на Анчелоти играе без двама от редовните си титулярни защитници поради сериозни контузии в коляното - Едер Милитао, който получи травма преди началото на сезона, и Дейвид Алаба, който скъса кръстни връзки през декември. Вратарят Тибо Куртоа също е аут от преди началото на сезона заради контузия на връзките на коляното.

Антонио Рюдигер, друг защитник, който често е сред титулярите, се очакваше да играе в неделя, но не можа да се възстанови навреме от скорошна травма и Анчелоти трябваше да излезе с Карвахал в средата на защитата. Орелиен Чуамени, полузащитник, който в миналото беше използван като централен защитник, не игра заради наказание.

"Това беше специален мач. Бяхме без двама играчи, които биха могли да играят като централен защитник. Но извънредната ситуация приключи, защото ще имаме Чуамени и Рюдигер на разположение за следващия мач", каза още Анчелоти.