Ексклузивни новини около трансфера на френския нападател на ПСЖ Килиан Мбапе в Реал Мадрид съобщи Independent. Според източника, цитиран от „Труд“,  мадридският клуб не може да се договори за личните условия с 25-годишния футболист. Офертата на Реал Мадрид не устройва нападателя. Предполага се, че тя е за около 100 млн. евро личен бонус плюс 60% от приходите върху рекламните му права.

В последните дни френски и испански медии обявиха, че Мбапе е решил да премине в Реал през лятото на 2024 г. В същото време той заяви, че е готов да се присъедини към отбора, ако преди подписването на договора бъде одобрено участието му на Олимпийските игри в Париж през 2024 г., тъй като игрите се провеждат извън официалните прозорци на ФИФА.

Мбапе е световен шампион за 2018 г. с националния отбор на Франция, както и шесткратен национален шампион с ПСЖ и Монако. Трансферната стойност на играча се оценява на 180 милиона евро. Той обаче отказа да удължи договора си с ПСЖ и така ще спести на Реал нереална трансферна сума.