Реал Мадрид допусна издънка в битката за титлата в Испания, след като завърши 1:1 при гостуването си на Райо Валекано в мач от 25-ия кръг на Ла Лига. Хоселу откри резултата за „кралете“ още в началото, а Раул де Томас изравни от дузпа.

Тимът на Карло Анчелоти все пак увеличи преднината си на върха в класирането на 6 точки пред втория Жирона. Каталунци обаче може да се приближат до лидера, ако спечелят гостуването си на Атлетик Билбао утре.

Още в 3-ата минута гостите поведоха в резултата. При контраатака Валверде центрира по земя в наказателното поле, Хоселу се разписа. Първоначално попадението беше отменено за засада. ВАР обаче се намеси и бе отсъдено, че голът е редовен.

След двайсет минути игра Хоселу прати за втори път топката в мрежата, но този път попадението не бе признато. Оказа се, че преди да центрира Лукас Васкес не е успял да задържи топката в очертанията на терена.

Малко след това домакините създадоха най-опасното си положение. Алваро Гарсия и Алфонсо Ешпино комбинираха на левия фланг и последва пас към Трехо. Той шутира и след рикошет в Камавинга се стигна до ъглов удар.

След проверка с ВАР обаче се видя, че топката е докоснала ръката на френския халф и реферът отсъди дузпа. Раул де Томас стреля много силно и не остави шансове на Лунин – 1:1.

Изравнителният гол даде импулс в играта на "пчеличките". В края на полувремето Оскар Валентин изведе Алваро Гарсия, който пробва късмета си от малък ъгъл, но Лунин изби в корнер.

Малко след подновяването на играта Гарсия притисна Чуамени, който сгреши. Французинът беше последен човек и това позволи на крилото на Райо да излезе сам срещу вратаря. Чуамени обаче се хвърли на шпагат и блокира опасността.

След час игра Винисиус имаше сериозни претенции за нарушение срещу него в наказателното поле от Балиу. Главният съдия обаче прецени, че няма основание да отсъди дузпа. Тони Кроос пък изпълни страхотен пряк свободен удар, но Димитриевски спаси.

В добавеното време на двубоя Карвахал получи червен картон, след като не сдържа неривте си и удари с лакът Кике Перес. Така за втори път през сезон Райо Валекано не се даде на Реал, след като по-рано измъкна 0:0 при гостуването си на „Сантяго Бернабеу“. "Пчеличките" са на 14-то място във временното класиране.

Райо Валекано – Реал Мадрид 1:1

Голмайстори: 0:1 Хоселу (3), 1:1 Раул де Томас (27-д)

Райо Валекано: Столе Димитриевски, Иван Балиу, Аридан Ернандес, Флориан Лежун, Алофонсо Ешпино, Оскар Валентин, Иси Паласон, Унай Лопес, Алваро Гарсия, Раул де Томас, Оскар Трехо

Реал Мадрид: Андрий Лунин, Лукас Васкес, Орелиен Чуамени, Начо Фернандес, Фран Гарсия, Федерико Валверде, Едуардо Камавинга, Лука Модрич, Браим Диас, Винисиус, Хоселу