Килиан Мбапе трябва да стане играч на Реал Мадрид през лятото. 25-годишният футболист се е разбрал с "кралския" клуб и уж вече е подписал договора си, както потвърдиха испански и френски медии. Подробности за сделката бяха публикувани от Фабрицио Романо, трансферният специалист.

Според информацията на Романо французинът в Реал трябва да печели около 20 милиона евро на сезон. Със същата сума в момента разполагат и най-големите звезди на Реал, а именно Джуд Белингам и Винисиус Жуниор. Все още не се знае за колко време ще подпише договора, но ще пристигне в Реал като свободен агент.

Мбапе ще получи бонус от Реал, който ще възлиза на между 100 и 150 милиона евро. Клубът ще плати тази сума на вноски през следващите пет години, пише "Труд".

Мбапе е един от най-добрите футболисти от години е сериозен кандидат за Златната топка. За ПСЖ той отбеляза 244 гола в 291 мача, но не спечели Шампионската лига. Френският нападател спечели световна титла с националния си отбор през 2018 г. и среброто през 2022 г. Неговата утешителна награда на последното Световно първенство беше голмайсторската титла.