Килиан Мбапе, Килиан М'Бапе или Килиан Ембапе? Това е мистерията на спортни журналисти, коментатори и футболни фенове, откакто новата звезда на световния футбол стъпи на голямата сцена като юноша с фланелката на Монако. Мбапе счупи рекорда за трансфери на клуба, когато беше привлечен от ПСЖ за 180 милиона евро, което тогава беше световен рекорд, той стана един от най-добрите голмайстори в света, а след това - и световен шампион с Франция.

Въпреки че е на голямата сцена от осем години обаче, мнозина и до днес произнасят името му погрешно. Мистерията беше разгадана от самия него. Той разкри, че нито Мбапе, нито Ембапе са правилните изричания на името му, а просто "Бапе", пише „Труд“.

Когато журналист от френска телевизия го попита по време на интервю дали името му се произнася Мбапе, той отговори, че не е правилно. Клипчето с отговора му в Тик Ток обиколи целия свят.

- Ще имам много работа, за да коригирам целия свят. Всъщност името е Килиан Мбапе, но без апостроф - каза капитанът на френския национален отбор. Той ще напусне ПСЖ това лято след шест години и ще се премести в Реал Мадрид, където ще получава най-високата заплата в историята на Кралския клуб, но ще вземе и огромна сума пари само за подписа си като бонус.