Полузащитникът на Реал Мадрид Тони Кроос коментира, че РБ Лайпциг се е защитавал добре в реванша от осминафиналите на Шампионската лига в испанската столица, завършил при равенство 1:1. Реал Мадрид се класира за четвъртфиналите с общ резултат 2:1.

"РБ Лайпциг игра добре, защитаваше се добре и успяваше да организира контраатаки. Знаехме, че ще бъдат опасни. До определен момент работихме успешно с топката, но после нямахме достатъчно хора в атака, за да застрашим и ние вратата на противника", заяви германският футболист пред DAZN.

"Резултатът е едно нещо, а друго е как играеш. На полувремето бяхме ОК с резултата, но не и с начина, по който се представяхме. През второто полувреме нещата бяха малко по-добри, но не достатъчно, за да кажем, че сме заслужили да сме в следващия кръг. Не се справихме толкова добре, но в крайна сметка достигнахме до четвъртфиналите", призна Тони Кроос.

Капитанът на Реал Хосе Игнасио Фернандес - Начо коментира, че най-важното е отборът да изпълни задачата си. "Първото нещо, което ще кача е, че изпълнихме целта си - да продължим напред. Знаем, че това не беше най-доброто ни представяне за сезона, но понякога трябва и да имаш затруднения в големите мачове. РБ Лайпциг беше страхотен", каза Начо пред телевизия Movistar.

"Когато опонентът ни играе феноменално, а ти не си в топ форма, тогава трябва да използваш опита. Доволни сме, че си осигурихме класиране за четвъртфиналите. Определено не се представихме добре нито в началото, нито през второто полувреме, така че можем да сме щастливи, че продължаваме напред. Сезонът е дълъг и в момента сме в добра позиция. Хората искат да направим драма от това представяне и резултат, но ние трябва да сме както щастливи, така и горди със себе си", добави Начо./БТА

Снимка: БГНЕС