Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти похвали формата на защитника на тима Едер Милитао. „Белия балет“ се наложи над Атлетик Билбао с 2:0, бразилецът се завърна на терена след травма на кръстната връзка, получена в мача от първия кръг на Ла Лига.

„Едер Милитао е един от най-добрите футболисти в света. Разбира се, той има нужда от време, за да влезе във форма“, каза Анчелоти, цитиран от Madrid Universal.

Миналия сезон Милитао изигра 51 мача, в които отбеляза 6 гола и 1 асистенция. Порталът Transfermarkt оценява стойността на 26-годишния играч на 70 милиона евро. Договорът на футболиста е до края на юни 2028 г.

„Като се има предвид, че много играчи се завърнаха от националните си отбори след почивката, мачът можеше да бъде труден. Започнахме много добре и скоро поведохме. В защита бяхме компактни, действахме организирано и не рискувахме. Играхме много интензивно. 

Бяхме уверени, че Родриго ще направи нещо в този мач. Може би той харесва тази позиция повече от другите. Мисля, че той и Винисиус са много добри заедно. Родриго беше най-важният играч в мача“, допълни Анчелоти.

След 30 кръга в Ла Лига Реал Мадрид е на първо място със 75 точки, а Барселона е втори с 67.