Уругвайският полузащитник на Реал Мадрид Федерико Валверде определено е респектиран от представянето на Манчестър Сити. Той обясни, че ранното попадение за гостите е повлияло на хода на мача, макар и да е имало обрат в следващите 15-ина минути. Реал Мадрид обърна от 0:1 до 2:1, но в крайна сметка с последното от шестте попадения в срещата двубоят приключи при 3:3.

"Мисля, че изравнителният гол ни вдигна доста за реванша. Но дори и равенството да се усеща като това от миналата година, то пак е с вкус на загуба. Искам да благодаря на нашата публика, която ни подкрепяше от първата до последната минута и така усетихме, че всички сме обединени от една цел", заяви Феде Валверде, цитиран от телевизия Movistar.

"Допуснахме ранен гол и мисля, че това се оказа решаващо. Без да знаем какво ще последва, върнахме се с два гола за няколко минути. Но когато падне толкова ранен гол в твоята врата, много трудно можеш да затвориш срещата", продължава уругваецът.

"След това обаче направихме нова грешка – свалихме интензитета, оставихме да излязат от половината си, не ги пресирахме достатъчно добре. А Сити имат наистина добри играчи, те работят наистина усилено. Все още ме държи чувството за реванш, така че ще отида в Манчестър, гладен за класиране на полуфинала. Като цяло това беше страхотен футболен мач. Ако трябва да гледам обективно, това беше чудесен футболен мач", допълни още 25-годишният футболист.

Попитан какво очаква от реванша, той обясни: "В първата среща искахме да вкараме гол и да спечелим. Вкарахме три, но не спечелихме и нямаме никакво предимство за реванша. Това е защото допуснахме голове, които не трябваше да се случват. Опитахме да поемем контрол и не успяхме да го направим. Мисля, че можехме да се справим по-добре. Но това е, което е, трябва да се научим и да отидем на реванша по-концентрирани. Срещата остава отворена и това е най-хубавото от днес. Ще отидем там в Манчестър, за да се възползваме максимално от шансовете, които създаваме", обясни още футболистът.