Още една вълшебна нощ! От малък баща ми ме направи фен на Реал именно заради вечери като тази. Това е единственият клуб в света, способен да устои на торнадо, без да получи нито една драскотина. Обсадата на Сити беше колкото жестока, толкова и стерилна. Топката принадлежеше на манчестърци, но гордостта остана при войските на Анчелоти. Армия, която трябва да събориш поне сто пъти на земята, ако не искаш да възкръсне като безсмъртна.

Реал продължава да пише любовни стихове за Европейската купа, с която аферата му започва още през 1956 г. с Ди Стефано и Хенто начело. И продължава седем десетилетия до 2024 г. с елиминирането на седми действащ шампион. Този неукротим характер се дава само от емблемата, способна да се изправи срещу всички възможни предизвикателства. Гуардиола и неговият чисто нов Сити са аут от Европа! Затова никога повече не смятайте Мадрид за мъртъв преди мач. Байерн, следващият в списъка на славните жертви, вече знае какво го очаква…

„Да мислиш е лесно, да действаш е трудно, а да приложиш мислите си в действие е най-трудното нещо на света“. Фразата е от Йохан Волфганг фон Гьоте, знаменитият немски писател, поет, философ и натуралист, сънародник на Кроос и Рюдигер. Това мъдро размишление обяснява колко трудно е било за Анчелоти да убеди своите момчета, че могат да се изправят срещу Сити в тяхното непревземаемо леговище, устоявайки на обсадата като герои. И да им покажат, че тази фланелка никога няма да знае как да спрегне глагола „отказвам се”. Едно голямо семейство, обединено като скала, а Анчелоти управлява играчите като свои собствени деца.

Следващият съперник Байерн е отборът, който донесе толкова много нещастни спомени за мен като дете, но сега имаме друг Байерн, а и друг Реал. Анчелоти каза преди няколко дни, че трябва да се играе смело и с характер, а Реал има тонове и от двете. Незабравима вечер. Обичам те!

Томас Ронсеро, AS, превод на в-к Тема спорт

Снимка: БГНЕС