Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа ще стартира за първи път като титуляр за сезона в мача от Ла Лига срещу застрашения от изпадане Кадис в събота, след като се възстанови напълно от две контузии на коляното, каза треньорът на тима Карло Анчелоти.

Анчелоти обаче ще остане предпазлив с Куртоа, който не е играл, откакто скъса връзки преди 13 месеца, като Андрий Лунин ще бъде на вратата за втория полуфинален мач от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен в сряда.

"Решаващият мач е срещу Байерн в сряда, където Лунин ще играе. След това ще видим какво ще се случи...", каза Анчелоти на пресконференция. Куртоа е добре, той ще играе утре след много, много време. Добра новина е, че той се завръща, точно като Милитао. Куртоа може да допринесе, той се чувства добре, той е много развълнуван. Радваме се, че го имаме обратно", каза Анчелоти.

Украинецът Лунин се утвърди като първи избор на вратата пред Кепа Арисабалага. Лунин беше героят на Реал, когато победиха Манчестър Сити, за да стигнат до полуфиналите на Шампионската лига, като направи две спасявания при победата си с дузпи с 4:3 след вдъхновено представяне в реванша 1-1.

31-годишният Куртоа обаче е широко смятан за един от най-добрите вратари в света и белгиецът вероятно ще си върне титулярното място, когато набере игрови ритъм.

Бразилският централен защитник Милитао се завърна в края на март след разкъсване на кръстни връзки през август и се завърна в титулярния състав при победата миналата седмица срещу Реал Сосиедад.

"Бяхме твърде пасивни срещу Байерн. Трябва да сме по-активни. Така че Милитао ще играе утре, за да влезе в ритъм", каза Анчелоти.

Мислим само за "финала" срещу Байерн в сряда. Не мислим какво може да се случи след месец. Ще видим... Надяваме се, че скоро можем да започнем да гледаме по-напред, това ще означава, че ще стигнем финала в Лондон", каза още Анчелоти.

Пет кръга преди края отборът на Анчелоти оглавява класирането на Ла Лига с 84 точки, 11 пред Барса и 13 пред третия Жирона. Реал може да спечели рекордна 36-та титла на Испания, ако победи Кадис и Барселона не успее да спечелят срещу Жирона също в събота.