Крайният бранител на Барселона Дани Алвеш предпочита да подпише с Пари Сен Жермен, вместо с Манчестър Юнайтед, информира вестник "Мундо Депортиво".

Както е известно, договорът на бразилеца с каталунците изтича през лятото и до момента няма яснота дали ще бъде удължен. Медиите в Испания твърдят, че защитникът ще остане само, ако му предложат 3-годишен контракт.

Това обаче е малко вероятно, а ситуацията на Алвеш е доста деликатна заради положението на Луис Енрике. Треньорът е този, който трябва да реши  дали се нуждае от бека, но бъдещето на специалиста изглежда също толкова несигурно заради предстоящите избори за президент на клуба след края на сезона.

Ако сегашният президент Бартомеу загуби, почти сигурно ще бъде назначен нов наставник. Все пак добрите новини за Енрике са, че след загубата на старта на годината в Сосиедад, неговите момчета са безмилостни.

Алвеш предпочитал ПСЖ пред Юнайтед най-вече заради своите сънародници, които носят екипа на френския шампион. Там са защитниците Тиаго Силва, Маркиньос, Давид Луис и Максуел. Така ПСЖ може да оформи изцяло бразилски дефанзивен вал. Лукас Моура също е част от тима на парижани.