Абонираният за лазарета в Барселона бранител Томас Вермаелен най-после е подновил леки бегови тренировки, пише вестник "Мундо Депортиво".

Още по темата

 

Белгийският национал вече е започнал последния етап от своето възстановяване под зоркия поглед на физиотерапевта на каталунския клуб.

Спряганият за двойник на актьора Джъд Лоу футболист беше взет през лятото ат Арсенал за 18 милиона евро, но все още не е изиграл нито един официален мач за "блаугранас", тъй като е измъчван от мускулни контузии.

В момента Вермаелен работи усилено в един от най-известните възстановителни центрове, който е посещаван от професионалисти и аматьори.

През декември бранителят се подложи на операция в бедрото и по всичко личи, че ще може да дебютира за Барса в най-важната част от кампанията.

В момента каталунците се намират в впечатляваща поредица от 11 поредни победи във всички турнири, но другата седмица гостуват на английския шампион Манчестър Сити в Шампионската лига.

В същото време стана ясно, че бекът Дъглас подновява тренировки в сряда. Той беше аут близо месец заради контузия в бедрото.