Бившият футболист на Барселона Ерик Абидал е на мнение, че Шави е най-важният футболист в съблекалнята на "блаугранас".

Още по темата

 

"Шави е друг изключително важен и емблематичен футболист за Барселона, както беше Карлес Пуйол. Той е играл само за Барса през цялата си кариера, играл е само там", каза Абидал пред Cadena SER.

"Още от малък Шави е на много високо ниво, надхвърляйки очакванията. През този сезон той нямаше същото влияние, защото играеше по-малко, но всеки път когато е на терена, Шави се представяше силно. Без значение дали се включваше за 10 или за пет минути. Той заслужава признание както никой друг."

"Той притежава богат опит и според мен е най-важният футболист в съблекалнята на Барса. Сигурен съм, че той е не само връзката между треньора Луис Енрике и Лионел Меси, но също така връзката между наставника и останалите футболисти."

"Шави е наясно как работи клубът, какво представляват големите мачове и разговорите, които трябва да се проведат в съблекалнята. Шави заслужава да завърши кариерата си в Барса със спечелване на Шампионската лига, но мачът първо трябва да бъде спечелен."

"Барса може да постигне много, включително да спечели требъл, но това зависи от финала за куп ата на Испания срещу Атлетик Билбао. Много бих искал да видя Шави как вдига отново трофея в Шампионската лига", допълни Абидал.