Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу не пропусна да акцентира, че каталунците са най-големият клуб в света и че се намират в "магически момент". Той временно сдава поста, подготвяйки кампанията си за изборите на 19 юли.

Още по темата

 

"Спечелването на първенството и купата на Испания символизират връзката между Барселона и феновете ни. Искам да благодаря на треньорския екип и отбора за свършената работа", започна своето изказване Бартомеу, който удължи договорите на наставника Луис Енрите и крайния бранител Дани Алвеш.

"Ние го направихме отново, пак спечелихме требъл. влязохме в историята през парадния вход, където влизат само легендите. Това събитие ще се помни още дълги години - нашата пета купа на Европа, която ще остане завинаги в нашата витрина."

"Когато поех този пост, бях наясно, че да си президент няма да е лесно. Дадох всичко от себе си - физически и душевно. Ние надминахме очакванията и за година и половина се върнахме там, където бяхме - да бъдем победители. Имаме стабилен финансов модел и вълнуващ проект - Еспаи Барса."

"Смятам, че всички каталунци имат правото да бъдат много горди, защото този требъл е победа за всеки един от тях. Ние се борихме срещу противници на терена и извън него, както е било досега в историята ни, с ценностите, които ни правят повече от клуб."

"Нашият клуб преживя много неправди и трудни моменти в последните месеци. Загубата на легендата ни Тито Виланова, атаките срещу клуба от тези, които искаха да ни отслабят. Още преди казах, че санкциите от ФИФА и случаят с трансфера на Неймар ще завършат без успех за тези, които ни атакуваха."

"Нашият клуб все още е най-големият спортен клуб в света. Всичките ни отбори спечелиха 51 трофея. За първи път спечелихме трите европейски купи - във футбола, хандбала и инлайн хокей (б.р. хокей с ролери)"

"Сезонът беше много дълъг и завързан. През лятото Андони Субисарета и неговият екип моделираха състава и подкрепиха Луис Енрике. Новите попълнения се адаптираха и завършиха дебатите за вратарите и централните защитници. Имаме отбор за дълъг период от време, на който на разчитаме."

"Това е един магически момент. С Енрике и Лионел Меси ние завършихме един цикъл и започнахме друг. Те го направиха незабележимо. Успяха да преодолеят непреодолими препятствия. Головете, които Меси вкарва са лудост. Никой не знае къде е неговият предел. Всички ни завиждат заради Меси, Неймар и Луис Суарес, които строшиха всички възможни рекорди."

"Но това е също така специален ден за мен. Подавам оставката си, за да направя място за задаващите се избори. На тези избори клубът трябва да избере какъв модел да следва. Аз ще защитавам своя модел, защото смятам, че се справихме добре. Клубът ни трябва да продължи да бъде лидер в света."

"Завършвам с благодарности към борда на директорите и всички служители на клуба. Ние сме най-добрият отбор в света, най-добрият клуб в света, с най-добрите фенове на планетата. Да живее Барса, да живее Каталуния", завърши Бартомеу.