Бившият футболист на европейския първенец Барселона Ерик Абидал е на път да се завърне в клуба като спортен директор. Соченият за фаворит на изборите за президент Жоан Лапорта обяви, че именно французинът е неговият избор за директор на стадион "Ноу Камп".

Още по темата

 

"За мен е чест да бъда тук до Жоан. Много съм развълнуван от проекта", каза Абидал, който игра за Барса от 2007 до 2013 година, но си тръгна през задния вход.

За един от най-сърцатите и борбени футболисти на каталунския колос не се намери място и той не получи нов договор. Сега обаче Лапорта, който го доведе за първи път в Барселона, е на път да го върне в клуба.

"Барса е повече от клуб. Винаги съм искал да продължа да работя тук и много често съм си мислел какво ще правя след края на кариерата ми. Късметлия съм, че съм играл тук. Познавам Жоан добре, той поговори с мен открито, без да крие каквото и да е."

"Ние ще започнем от дъното - от Ла Масия. Надяваме се, че академията ни ще произведе футболисти като Лео Меси, Шави и Андрес Иниеста. Барса е клуб, който е управляван от привържениците си, те решават. Да живее Барса, да живее Каталуния", завърши Абидал.