Валенсия - Барселона, мач от 9-тия кръг на Ла Лига, стадион “Местая”, 17:15 часа българско време. 

Групата на Барселона

Вратари: Тер Стеген, Масип

Защитници: Масчерано, Дин, Роберто, Видал, Юмтити, Матийо

Полузащитници: Ракитич, Бускетс, Денис Суарес, Иниеста, Рафиня, Гомес, Аленя

Нападатели: Луис Суарес, Меси, Неймар, Пако Алкасер

 

Прогнозата на Gol.bg:

След страхотното си представяне срещу Манчестър Сити през седмицата Барселона гостува на “Местая”, един от традиционно тежките мачове през сезона за каталунците. 

Барса обаче взе двама от най-добрите играчи на Валенсия през лятото - Пако Алкасер и Андре Гомес. Това допълнително попречи на “прилепите” да намерят най-добрата си форма, а за треньор на тима бе назначен Чезаре Прандели. Италианецът тръгна с победа в първия си мач начело на тима. 

Лионел Меси показа в сряда, че формата му е убийствена и едва ли Луис Енрике ще направи много промени в състава си в сравнение с мача с Манчестър Сити. Те ще са свързани с контузиите на Жерар Пике и Жорди Алба, които напуснаха принудително терена заради травми. 

Първата стъпка на Чезаре Прандели като треньор на Валенсия бе да остави Нани извън състава си при победата над Спортинг Хихон. Жоан Кансело пък бе натоварен с по-офанзивни функции. 

Очаква се Санти Мина, Родриго и Марио Суарес отново да движат играта на тима, но за всички е ясно, че Барселона не е Спортинг Хихон и Валенсия ще трябва да надскочи себе си, за да вземе нещо от този мач. 

Резултат: 0:2