Барселона ще смени спонсора на фланелките си от следващата година, информира каталунският вестник "Спорт". Целта на "блаугранас" е да си уредят не само повече приходи от спонсорство, но и да станат най-богатите в световен мащаб в това отношение.

Според изданието Барселона търси могъща фирма от Азия, с която да "изпревари" мегасделките на Манчестър Юнайтед (54 милиона евро годишно) и Челси (44 милиона годишно). Очаква се каталунците да прибират поне 60 000 000 евро на година.

Не е ясно кой точно азиатски гигант ще замести "Катар Еъруейс" на екипа на Барса, но договорът със самолетната компания няма да бъде подновен. "Спорт" обаче предполага, че катарците няма да изчезнат съвсем от фланелките на каталунците.

Целта на ръководството на испанския гранд е да увеличи приходите си, тъй като в момента чистата печалба на клуба е едва 29 милиона евро, а 69% от бюджета му (435 милиона евро) са предвидени за заплати на футболистите.

От УЕФА "приятелски" посъветваха "Барселона" да не харчи повече от 65% от приходите си на година за заплати, за да не изпадне във финансова криза.