Испанското Ел Класико не е обикновен мач и това е ясно за всички. Голямото дерби обаче вече е заприличало на туристическа атракция и машина за правене на пари, тъй като се оказва, че все повече чужденци посещават Испания, за да посетят Барса - Реал. 

Това показват данните на местния портал за онлайн продажба на билети Ticketbis (същият, който преди няколко дни пусна билет за 120 хил. евро) от 2011 г. насам. Оказва се, че над 20 процента от продадените билети за двубоя са купени от чужбина. 

Най-голям е интересът от Великобритания (6,7% от всички закупени билети за Ел Класико), Мексико (5,81%), САЩ (4,82%) и Бразилия (3,7%). Най-скъпи билети купуват обаче от арабските страни. 

Най-много се бъркат от Саудитска Арабия - средно 965 евро за билет, следвани от ОАЕ с 920 евро и САЩ с по 846 евро. 

За последните 5 години са продадени билети в общо 90 страни от цял свят, а конкретно за настоящия мач са продадени 15% повече билети в чужбина, отколкото за последния от миналия сезон. 

Ден преди срещата на "Ноу Камп" във въпросния сайт все още се продаваха билети за дербито, като минималната цена беше 320 евро, а максималната 6000 евро.