Утре Барселона посреща Пари Сен Жермен в 1/8-финален мач-реванш на Шампионската лига, а задачата на домакините изглежда като Мисия Невъзможна след поражението с 0:4 в Париж.

Каталунците имат опит със стопяването на големи пасиви в евротурнирите, а наличието на гениалния Лионел Меси в редиците им дава надежди, че чудото е възможно.

През сезон 1978/79 Барса се завърна от Белгия след 0:3 срещу Андерлехт в турнира КНК, но на реванша спечели със същия резултат, продължи напред след изпълнение на дузпи и грабна трофея.

Седем сезона по-късно за КЕШ каталунците паднаха със същия резултат от Гьотеборг на шведска земя, но спечелиха реванша с 3:0 и отново след изпълнение на дузпи се класираха на финала, където загубиха с дузпи от Стяуа.

В следващите сезони Барселона успяваше да стопи пасив от 1:3 след гостуванията си на Динамо Киев и Челси, а последният голям обрат дойде преди четири години. 

Тогава воденият от покойния Тито Виланова отбора загуби с 0:2 от Милан, но на реванша на стадион "Ноу Камп" беше безпощаден и разби италианците с 4:0.

Все пак е за отбелязване, че никога досега не се е намерил отбор, който да заличи пасив от 0:4 в първата среща.