Вторият най-скъп футболист в историята на футбола Осман Дембеле говори пред вестник "Спорт" за очакванията си в Барселона и защо не е подписал с каталунците миналата година, когато избра Борусия Дортмунд.

"Когато Барса ме потърси миналата година, аз бях професионален футболист от едва 6 месеца. Можете ли да си го представите? Исках да се уча, да играя в Шампионската лига, да опозная турнира, да запиша цял сезон за голям отбор, но да играя редовно и да се развивам", сподели французинът.

"В Барса щях да науча много на тренировките от Меси, Суарес и Неймар, но нямаше да играя редовно и това щеше да забави развитието ми. За мой късмет Барса ме потърси отново това лято и този път нямаше как да оставя влакът да ме подмине."

"Бях спокоен по време на преговорите с Борусия. Реших да не тренирам с Дортмунд, не исках да бъда на заниманията. Търсих си оправдания, за да не отида. Ако трансферът не се беше случил и аз не бях свършил моята работа за него, сега щях да се обвинявам, че не съм тук."

"Не съм единственият футболист, който играе с двата крака. Има още доста други, включително и в Барса. Още от дете се стремя да играя с двата крака, защото ако използваш само единия, това те ограничава. Надявам се да бъда силен психически с екипа на Барса и да се подобрявам."

"Фен съм на отбора от 8-годишен. Помня много добре два мача. Единият е този с Челси, когато Иниеста вкара гола, който класира Барса на финала в Шампионската лига. Когато видя Андрес се сещам за този негов гол и нямам търпение, за да му го кажа. Другият мач е с Арсенал, когато Меси вкара 4 гола. Тогава осъзнах, че той е от друга планета. Това беше невероятно."

"Имам плакат на Иниеста и за мен той винаги е бил различен тип футболист - елегантен, специален, гениален. Гледал съм всички мачове на Барса заради него и Меси. И се опитвах да ги имитирам, но беше трудно, защото те правят неща, които никой друг на прави. Меси е най-добрият в историята."

"Най-много съм научил от двама треньори - единият е от младежкия отбор на Рен, а другият е Томас Тухел. Той ме обичаше много и ми помогна да се развия", добави Дембеле.