Шефът на испанската футболна лига Хавиер Тебас даде да се разбере, че нямаше да иска УЕФА за разследва Пари Сен Жермен и Манчестър Сити, ако бившият нападател на Барселона Неймар беше закупен от... Манчестър Юнайтед.

"УЕФА и други институции, като Европейския съюз, трябва да започнат незабавно разследване. Това е случай, в който дадени клубове получават нерегламентирано предимство, което идва от самите тях. Сега такива са ПСЖ и Манчестър Сити, преди беше Челси", изригна Тебас пред SoccerEx.

"Невъзможно е ПСЖ да има повече приходи от спонсорски договори от Манчестър Юнайтед. това е финансов допинг. Ако Юнайтед беше купил Неймар от Барселона, ние нямаше да се оплакваме, защото това щеше да бъде в рамките на правилата."

"Но има огромен риск, когато парите влизат в клубовете от държави и правителства. Манчестър Сити плати за трансфери близо 1 милиард евро, а ПСЖ - 950 милиона евро. Ако ситуацията излезе извън контрол, цялата индустрия ще се срине."

"Тези клубове се подиграват на системата - те пик*ят в басейна. Неймар се изп*ка в басейна от дъската за скачане. Не можем да приемем това. Държавна помощ за Барса и Реал? Това е аргумент, който биха използвали малките ми деца", добави Тебас.