Барселона надигра Севиля, но спечели трудно с 2:1 в двубой от 11-ия кръг на испанската Ла Лига, състоял се на стадион "Ноу Камп". Това се оказа мач №600 за Меси с екипа на "блаугранас", но Лео не успя да се разпише отново срещу любимия си противник.

Момчетата на Ернесто Валверде наложиха зверски натиск, но трябваше да чакат до средата на първото полувреме, когато Пако Алкасер откри резултата.

"Блаугранас" контролираха играта, но вместо да стигнат до нов гол, получиха такъв - Гуидо Писаро надскочи Пике и изравни. Радостта на андалусийци беше краткотрайна, защото Алкасер набързо върна аванса на своите в резултата и веднага беше заменен. До края и двата отбора не създадоха чисти голови положения.

Барселона събра 31 точки на върха - с четири повече от втория Валенсия и с 11 повече от шампиона Реал Мадрид, който играе утре. Севиля е пети с 19 пункта.


Каталунците започнаха много силно и още в първите четири минути стигнаха до три много добри положения. Първо Лео Меси проби отляво и отправи диагонален дар, но вратарят Сориа внимаваше и успя да спаси. След това шут на Серхио Бускетс отблизо беше блокиран пред голлинията, а опитът на Луис Суарес да прехвърли вратаря на гостите не завърши с успех.

Снаряд на Лео Меси се оказа доста неточен, а опитът на Иван Ракитич след това профуча много близо покрай страничната греда, но не навести мрежата. После Пако Алкасер получи в малкия пеналт, но стреля неточно. "Блаугранас" категорично надиграваха своя противник, който се отбраняваше панически и приличаше на ученически отбор. 

Преди да изтече четвърт час игра натискът на Барса вече спадна и Севиля създаде първата си опасна атака, при която Муриел можеше да завърши и по-добре, вместо да бие неточно от комфортна позиция. На отсрещната врата и Иниеста стори почти същото, шутирайки неточно, а Алкасер би високо с глава.

В средата на първата част Пако Алкасер все пак изведе Барселона напред в резултата, възползвайки се от груба грешка в отбраната на съперника. Нападателят излезе сам срещу Сориа и го преодоля с хладнокръвно изпълнение в близкия ъгъл. До края на първата част Барса натискаше, но не създаде ново чисто положение.

Малко след почивката Муриел отново получи възможност да порази целта, но стреля над целта с левия крак при една от малкото смислени акции на андалусийци. Десетина минути след това защитата на Севиля се справи и не позволи на Меси да играе с топката.

Преди да изтече час игра Севиля сензационно изравни резултата след изпълнение на корнер. Гуидо Писаро успя да надскочи Жерард Пике и матира тер Стеген. Пике можеше да поправи грешката си малко по-късно, но разтресе напречната греда със снаряд от дистанция. 

Логичното все пак се случи в 65-ата минута, когато Алкасер засече от движение центрирането на Ракитич и върна аванса на своите. Интересното е, че веднага след това героят за домакините беше заменен от Жерард Деулофеу.

Двайсетина минути преди края на редовното време Сориа се справи с шут на Меси, а след това влезлият като резерва Деулофеу би право в тялото на бранител. До края и двата отбора не стигнаха до чисто голово положение - Суарес беше отказан в 86-ата минута, а в добавеното време Лео Меси не успя да преодолее защитния вал на гостите.

 

Барселона - Севиля 2:1
1:0 Пако Алкасер - 23'
1:1 Гуидо Писаро - 59'
2:1 Пако Алкасер - 65'

 

Барселона: Тер Стеген, Юмтити, Пике, Семедо, Алба, Бускетс, Ракитич (Масчерано - 90'), Иниеста (Паулиньо - 60'), Алкасер (Деулофеу - 66'), Меси, Луис Суарес

Севиля: Сориа, Ленгле, Кяер (Гайс - 73'), Ескудеро, Корчиа, Нзонзи, Писаро, Сарабия (Нолито - 62'), Банега, Навас, Муриел (Бен Йедер - 76')