Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че не е виждал друг футболист като Роналдиньо, докато бразилецът беше в своя пик. 

Специалистът все пак подчерта, че след това отказалият се преди дни от футбола кариока е бил изместен от върха от Лионел Меси.

"Привличането на Роналдиньо от Жоан Лапорта в Барселона оказа най-голямото влияние върху играта на отбора. Този трансфер помогна на клуба да се преоткрие след наистина много слаби сезони. Лапорта като президент и Роналдиньо на терена помогнаха ситуацията в Барса да се промени", коментира Гуардиола.

"Роналдиньо имаше фантастични години в Барселона - спечели титли Шампионската лига. Той беше играч на друго ниво. Ще бъда честен - никога не бях виждал някой като Роналдиньо, преди появата на Меси. Пожелавам му всичко най-хубаво занапред. Той имаше огромно влияние не само в Барселона, но и в световния футбол. Имаше огромно влияние", добави Пеп.

Както е известно, Гуардиола пое Барса през лятото на 2008 година, в което Роналдиньо пое към Милан след пет успешни години на стадион "Ноу Камп".