Треньорът на Барселона Ернесто Валверде беше видимо ядосан след равенството 1:1 с Лас Палмас снощи, дошло до голяма степен след намесата на противоречивия, но лансиран арбитър Матеу Лаос.

Последният върна интригата в мача и в крайна сметка ощети каталунците, отсъждайки несъществуваща дузпа за островитяните. Така и не стана ясно каква беше неговата интерпретация - фаул на Сержи Роберто или игра с ръка на Люка Дин.

"Ние бяхме много мотивирани да вземем трите точки и бяхме наясно преди мача, че Лас Палмас е в тежка ситуация, затова искахме да се възползваме. През първото полувреме се опитвахме да играем близо до вратата им. Те трупаха жълти картони, но ние нямахме голям аванс на почивката", започна Валверде.

"На почивката говорих с Лаос за играта с ръка на техния вратар Чичизола извън наказателното поле. Това беше очевидна игра с ръка и той трябваше да бъде изгонен. За мен беше кристално ясно, навярно за Пако Хемес не е така."

"Нямам представа защо съдията отсъди дузпата. Никой в съблекалнята не разбра защо е дадена дузпата. Необяснимо е. Това беше невидима дузпа, която ни причини много щети заради начина, по който беше дадена", добави специалистът.