Звездата на Барселона Лионел Меси всъщност е извънземно същество, родено да убива противниците на терена. На това мнение е неговият съотборник Жерард Пике.

"Хората често ме питат какво е да играеш толкова години с Меси. Ще го обясня с едно изречение: той е извънземен. Този човек не е от нашата планета", отсече Пике.

"Той е единственият футболист, за когото още първия път си казах, че идва от друга планета. Бяхме на 13 години и когато го видях как играе, бях сигурен, че той не е човешко същество. Лео е убиец. Той е най-великият, когато съм виждал някога."

"Често ме питат и кое е най-невероятното нещо, което Лео е правил на терена. Очакват да им разкажа как дриблира между трима защитници. Повярвайте ми, мога да ви разказвам много такива истории."

"Но за мен причината да съм сигурен, че той не е човек, се крие в погледа му, когато не играе с топката. Навярно не го виждате по телевизията, но аз го виждам по време на мачовете."

"Само трябва да видите погледа му, когато спринтира, за да отнеме топката от защитник. Не съм виждал друг футболист с такъв поглед. Това го прави толкова велик. Лео е от друго тесто. Той е обсебен от мисълта да си върне притежанието на кълбото", добави Пике.