В Барселона започнаха да се тревожат за формата на Самюел Юмтити повече, отколкото за новия му договор, пише вестник "Марка".

Както е известно, френският национал заяви в прав текст пред телевизия Canal Plus, че може да напусне и че всеки кандидат-купувач е наясно с параметрите в договора му.

Когато премина в Барса през 2016 година за 25 милиона евро, здравенякът се съгласи на заплата от 3 милиона евро годишно, при клауза за откупуване в размер на 60 милиона евро.

Сумата изглежда смешна за днешните стандарти на пазара и на фона на класата на Самюел. Същото важи и за неговото възнаграждение.

Футболистът иска много по-добри лични условия от тези, които клубът му предлага и засега двете страни се разминават. Което поставя Манчестър Юнайтед в пол-позишън за подписа на защитника.

Шефовете на Барса предпочитат да вдигнат заплатата на Юмтити, вместо да се разделят с него и да пръснат висока сума за недоказан негов заместник. Засега обаче те изчакват представянето на бранителя до края на сезона.

Причината е, че откакто започнаха да циркулират слуховете за неговото бъдеще, той започна да показва колебания във формата си. При щастливото за Барса равенство 2:2 със Севиля в събота Юмтити и всички останали бранители на каталунците често изглеждаха комични при атаките на противника...