Полузащитникът на Барселона Иван Ракитич се изказа крайно неуважително по адрес на Рома, който сензационно изхвърли каталунците на четвъртфиналите в Шампионската лига.

Лео Меси и компания спечелиха първата среща с голяма доза късмет с гръмкото 4:1 и очевидно бяха решили, че изходът е ясен. В Рим обаче се случи една от най-големите сензации в новата история на играта и "вълците" продължиха напред след класическа победа.

"Първо искам да разкритикувам самия себе си, защото след като си спечелил първия мач с 4:1, макар да не си играл страхотно, отиваш в Рим и имаш страхотен шанс да се класираш на полуфинал, но отпадаш. Това е голям резил", коментира хърватинът.

"Започвам със себе си и съотборниците си. Ние най-много искахме да сме на полуфиналите. Истината е, че няма обяснение за случилото се. Смятам, че даже в лагера на Рома няма представата как ни победиха по този начин."

"Но понякога тези неща се случват във футбола и дни по-късно не можеш да намериш обяснение. Дни след това фиаско ние изиграхме мача на сезона във финала за Купата на Испания срещу Севиля. Това е футболът. Има малки детайли, винаги трябва да си на 100%. Най-важното е, че показахме реакция, показахме, че сме обединени."

"Трябва да поздравим Рома, който ни победи с разлика. бориха се за всяка топка. Искаха да се класират на полуфиналите, също като нас. Трябва да поздравим Рома и да се поучим от грешката си, за да не ни се случва отново", завърши Иван.