Барселона щеше да бъде играчка на богат арабин или китаец, ако не беше бившият президент Хосеп Луис Нунес. Това мнение изрази някогашната дясна ръка на починалия бос на "блаугранас" Жоан Гаспар.

Нунес си отиде от този свят вчера на 87-годишна възраст, оставайки в историята като един от най-успешните президенти на славния испански клуб, ръководен от него в продължение на 22 години.

"Нунес беше неповторим. Феновете на Барселона не знаят и половината от нещата, които той направи за клуба. Ако не беше той, Барселона щеше да принадлежи на някой китаец или арабин в наши дни", отсече Гаспар, който наследи Нунес на поста на 23 юли 2000 година и остана начело на клуба до 12 февруари 2003 година.

"През 1989 година спортният министър Гомес Наваро искаше всички клубове да станат дружества с ограничена отговорност (ООД), но Нунес се съпротиви и го убеди Барселона да не бъде такова. След това Реал Мадрид, Осасуна и Атлетик го последваха. Тези четири отбора останаха такива, каквито са - клубове на своите членове, докато други испански клубове станаха компании с акционери", добави Гаспар.