Полузащитникът на Барселона Артуро Видал призна, че е бил "дълбоко разочарован" допреди няколко седмици заради малкото игрови минути.

Чилийският биткаджия видимо беше ненужен на треньора Ернесто Валверде и влизаше в игра най-вече в заключителната част на мачовете.

Решенията на Валверде бяха разкритикувани от мнозина и дори феновете на стадион "Ноу Камп" го освиркаха при смяната на Артуро срещу Виляреал в началото на месеца. В крайна сметка бившият ас на Байерн и Ювентус играе все по-често.

"Вярно е, че бях дълбоко разочарован преди, но това вече не е така. Всеки футболист иска да играе и да се чувства важен. Затова преминаваш във всеки клуб, но в същото време не искаш да създаваш неприятности", коментира Видал пред RAC1.

"Да, предполагам съм бил яростен, но вече не е така. Мисля само за това как да продължавам да работя здраво, да се подобрявам и да преследвам спечелването на трофеи. Разбрах, че в Барса не можеш да гледаш на себе си като на титуляр, защото всичко зависи от тренировките. Този, който играе най-добре ще получи своя шанс."

"Аз познавам отлично качествата си - отнемане на топката, играейки като "box-to-box" полузащитник, демонстриране на работна етика. Трябва да покажа всичко това на треньора. Не мисля, че в света има много полузащитници, които могат да предложат това, което имам аз", допълни не без самочувствие Артуро.