За куп специалисти Бразилия от периода 1982-1986 година е най-добрият национален отбор, който никога не е печелил световната титла. 

Голямата звезда на Селесао по онова време беше Зико, който отлично познава вкуса на горчилката, когато стане дума за мондиали. Легендата изрази мнение, че суперзвездта на Барселона и Аржентина Лионел Меси няма нужда от най-ценния трофей във футбола.

"Не е разочарование", започна пред Omnisport Зико на въпроса дали това е чувството, че никога не е печелил световната купа.

"Хората в наши дни мислят единствени за постижения. Аз обаче мисля, че в кариерата най-важното е работата. Футболът е колективен спорт и много често не зависи от теб дали отборът ще играе добре. Това си зависи от целия отбор."

"Понякога решаваш мачове, но не можеш да решиш цял турнир. Затова е оценката за Меси не може да зависи от това дали е спечелил световната титла."

"Йохан Кройф също не стана световен шампион, но е сред най-великите в историята. Други големи също не са го правили. Сега младите питат дали си бил най-добрият в света. Най-добрият в това, най-добрият в онова... Всичко се базира на това да си №1. Но футболът е колективен, а не индивидуален спорт", допълни Зико.