Леванте - Барселона, първи осминафинален мач от турнира за Купата на Испания. Стадион "Естади Сиутат де Валенсия", 22.30 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Ленгле, Мурийо, Алба, Семедо, Миранда, Чуми, Ваг
Полузащитници: Серхио Бускетс, Артур, Видал, Денис Суарес, Роберто, Аленя, Пуиг
Нападатели: Дембеле, Коутиньо, Малкъм
Контузени: Юмтити, Вермаелен, Сампер, Рафиня
Извън групата: Пике, Алба, Ракитич, Меси, Луис Суарес, Мунир


Прогноза на Gol.bg:

Носителят на трофея за последните четири сезона Барселона е най-успешният отбор в турнира с общо 30 триумфа и се очаква осминафиналното препятствие да бъде преминато с лекота.

Клубът от Валенсия прави приличен сезон и дори се намира в горната половина на таблицата. Това прави поне първия мач с каталунците в този турнир доста интересен, като се има предвид, че гостите навярно ще спестят част от силите си тази вечер, разчитайки на реванша след седмица.

Треньорът Ернесто Валверде даде почивка на някои от основните си футболисти, сред които Лео Меси, Луис Суарес, Жерард Пике, Жорди Алба и Иван Ракитич. Мунир е извън групата, тъй като не пожела да удължи договора си и навярно ще бъде пратен в друг отбор до дни.

Леванте не е успявал да преодолее този кръг за купата на Испания от 2014 година насам и тенденцията навярно ще се запази с оглед кошмарния жребий за отбора. 

В средата на декември Барса съсипа своя днешен опонент насред неговия стадион с гръмкото 5:0, но пък през миналия сезон шампионите паднаха тук драматично с 4:5. Именно Леванте сложи края на паметната серия на "блаугранас", които можеха да завършат кампанията без загуба.

Двата отбора са се изправяли 24 пъти помежду си, като каталунците имат 19 победи, включително осем в последните девет двубоя. През сезон 2013/14 валенсианци се добраха до четвъртфиналите, но там бяха брутално пребити с общ резултат 2:9 от Барса. Домакините не са преминавали четвъртфиналите от 1935 година насам.


Резултат: Леванте - Барселона 1:2