Новата покупка на Барселона Френки де Йонг прилича повече на Андрес Иниеста по стила си на игра, отколкото на Серхио Бускетс. Това мнение изрази скаутът на Аякс Тони Брюинс Слот.

Както е известно, в сряда каталунският колос официално обяви, че привлича холандския национал от Аякс за 86 милиона евро с бонусите.

"Френки има толкова фина техника, той е футболист на най-високо ниво. Може да играе на поста на Бускетс, но няма дефанзивните способности на Серхио. Въпреки това де Йонг има изключителни качества. Може да изпълнява ролята на Шави, но по-скоро е като Иниеста", заяви Слот пред Esports Cope.

"Неговият профил включва атака от центъра към левия фланг и това може да се използва в последната третина на игрището. Неговото докосване е като това на Михаел Лаудруп. Вярно е, че Френки трябва да се подобри физически. Но е още млад, само на 21 години."

"Той може да даде нещо допълнително в отбор с най-великия - Лионел Меси. де Йонг не губи топката, има страхотен поглед и повтарям - невероятно докосване. Той е сериозно дете и наистина добър човек. Има мислене на победител", добави бившият помощник на Йохан Кройф в Барселона.