Барселона - Валенсия, двубой от 22-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 19.30 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Инаки
Защитници: Пике, Ленгле, Вермаелен, Мурийо, Алба, Семедо, Роберто
Полузащитници: Ракитич, Артур, Видал, Аленя, Коутиньо, Малкъм, Сампер
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Боатенг
Контузени: Силисен, Юмтити, Рафиня, Дембеле
Извън групата: Тодибо
Наказан: Бускетс

 


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите навлязоха в страхотна серия от осем поредни победи в първенството, като в този период от време допуснаха само две попадения във вратата си. За последно Лео Меси и компания загубиха в 12-ия кръг, а в сряда вдигнаха още повече самочувствието си след шеметното 6:1 над Севиля за Купата на Испания.

Гостите също имат поведе за гордост, защото се стабилизираха след слабия старт на сезона и вече са на седма позиция в таблицата, печелейки последните си два мача в Ла Лига. Освен това възпитаниците на Марселино също се класираха за полуфиналите в турнира за купата на страната.

Каталунците загубиха само две от последните си 23 шампионатни срещи с "прилепите", записвайки 14 победи и седем равенства. Двете поражения обаче дойдоха сравнително скоро и то насред стадион "Ноу Камп" - през сезон 2013/14 с 2:3 и през 2015/16 с 1:2. 

Луис Суарес вкара 10 гола в последните 11 мача срещу Валенсия във всички турнири. Суперзвездата Лео Меси пък излиза срещу един от любимите си опоненти, на който е забил цели 22 попадения в 25 шампионатни срещи. 

Барселона постигна 12 успеха в последните 15 мача във всички турнири с днешния си противник. Момчетата на Ернесто Валверде вкараха поне по два гола в последните осем кръга, в които неизменно имаха аванс и на почивката.

 

Резултат: Барселона - Валенсия 3:1