Тази сделка не е като общоприетите, защото Барселона и Бетис си купиха футболист с общи усилия. Става дума за Емерсон от Атлетико Минейро, чийто трансфер на стадион "Ноу Камп" беше обявен вчера.

Всъщност кариоката изобщо не е чак толкова нужен на "блаугранас", но пък шампионите си оставят опция да го вземат в редиците си след време.

Ето я и цялата схема, разкрита от вестник "Марка": бразилецът струва 12 милиона евро, като сумата е поделена между Бетис и Барса. По 6 милиона евро получават Атлетико Минейро и предишния клуб на играча - Понте Прета.

Емерсон преминава под наем в Бетис до края на сезона, след което ще остане в клуба до 2021 година. Тогава Барса ще може да го привлече срещу 6 милиона евро, плюс бонус. Бетис пък ще вземе процент при продажбата на футболиста...

Задружните действия на Барса и Бетис бяха приети с голяма изненада от феновете на двата отбора, като се има предвид, че по тази ос липсват симпатии. За капак именно Бетис нанесе единствената домкинска загуба на каталунците този сезон, побеждавайки сензационно с 4:3 насред стадион "Ноу Камп" през ноември.