Треньорът на Барселона Ернесто Валверде разкри опасенията си, че неговият тим ще трябва да играе с Реал Мадрид в момент, в който "кралете" най-после напипаха формата си.

Както е известно, тегленият вчера жребий за полуфиналите за купата на Испания противопостави вечните врагове, а за капак двата тима ще играят и за първенство.

"Ще бъде страхотен сблъсък, чакат ни два чудесни мача за купата, докато и двата отбора се борят в Ла Лига и Шампионската лига. Чака ни много по-голям интензитет, но не можем да отречем, че тези мачове са много атрактивни не само за нашите и техните фенове, но и за всички останали", заяви Валверде.

"Абсурдно е да говорим за фаворит в процентно отношение, ще бъдат равностойни мачове. Реал се справи с труден момент в Ла Лига и показа характер. Сега вече имат голяма увереност. Играят по-добре и постигат резултати. Хващаме Реал в най-добрия момент от сезона им."

"Честен съм с вас и няма да крия, че ги очаквах за съперник, защото бяха сред възможните противници. Това не е някаква изненада. Можехме да изтеглим Бетис или Валенсия, срещу които също нямаше да ни бъде лесно", добави специалистът.