Галерия

Реал Мадрид - Барселона, мач от 26-тия кръг на Ла Лига, стадион “Сантяго Бернабеу”, 21:45 часа българско време. 

 

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Навас, Куртоа, Зидан

Защитници: Карвахал, Вайехо, Рамос, Варан, Марсело, Регилон

Полузащитници: Кроос, Модрич, Каземиро, Валверде, Асенсио, Иско, Себайос

Нападатели: Мариано, Бензема, Бейл, Васкес, Винисиус 

 

Групата на Барселона

Вратари: Тер Стеген, Силесен

Защитници: Семедо, Пике, Ленгле, Мурийо, Алба, Роберто, Юмтити

Полузащитници: Ракитич, Бускетс, Коутиньо, Артур, Аленя, Видал 

Нападатели: Суарес, Меси, Дембеле, Малком

Ето къде можете да гледате мача в интернет!

Прогнозата на Gol.bg:

Реал Мадрид трябва да се реваншира пред феновете си за загубата с 0:3 от Барселона само преди дни на “Бернабеу”, която прати каталунците на финал за Купата на Испания

Луис Суарес наниза два гола, а Рафаел Варан вкара в собствената си врата преди четири дни, а вечерта на хората на Сантяго Солари не бе никак хубава. 

Сега обаче двубоят е за първенство, където Реал трябва да скъсява преднината на големия си противник, която в момента е от 9 точки. И тук “белите” имат лоши спомени от Луис Суарес, който вкара 3 гола за успеха с 5:1 в първия за сезона мач от Ла Лига

“Стъпихме на краката си и искаме да покажем на какво сме способни. Предстоят ни тежки мачове, така че трябва да бъдем подготвени. Влизаме в това “Ел Класико” със същото желание и настроение и ще опитаме да поправим нещата. 

Ще се радваме, ако атмосферата на “Бернабеу” е същата както от преди 4 дни. Ние мислим за следващия мач, а не за това, което се е служило преди”, заяви Сантяго Солари. 

Вижте класирането в Ла Лига!

Треньорът на Реал няма да може да разчита на Маркос Йоренте, който е контузен. Рафаел Варан получи тежък удар в бедрото в сряда, но най-вероятно ще започне като титуляр. 

Наставникът на Барселона Ернесто Валверде очаква пореден тежък двубой. “Ще бъде трудно да повторим резултата срещу този противник, но ще опитаме да спечелим, защото класирането изисква това от нас. А когато печелиш, вдигаш самочувствието си. Но когато си загубил, искаш да се реваншираш, така че очакваме тежък мач”, каза Валверде. 

Добрата новина за треньора на каталунците е, че ще може да разчита на най-добрите си играчи. Рафиня и Томас Вермаелен са контузени, докато Кевин-Принс Боатенг бе оставен извън групата. 

Резултат: 1:1